Dorthe Nors header image 5

“Kort over Canada” solgt til Storbritannien

10. juni, 2018 af Dorthe Nors
Kommentér

Min nye novellesamling Kort over Canada, der udkommer i Danmark d. 23. august, er forud for den danske udgivelse solgt til Pushkin Press, Storbritannien. Jeg har arbejdet sammen med Pushkin Press i fire år, det er en kæmpe fornøjelse hver gang at se den integritet og entusiasme forlaget arbejder med, så jeg er virkelig glad for, at Kort over Canada nu også finder sig et hjem hos dem.

Ingen kommentarer.

Og så af sted til USA

8. juni, 2018 af Dorthe Nors
Kommentér

I næste uge rejser jeg til USA for at lancere Spejl, skulder, blink derovre. Man kan se på plakaten, hvor jeg har offentlige optrædener. Der er dertil indlagt en lanceringsfest i Brooklyn. Denne gang rejser jeg med en journalist, der skal skrive om den internationale del af mit arbejde. Han er med på New York-delen af touren, hvorefter jeg rejser alene videre til Boston. Her er jeg så heldig at skulle optræde med Jennifer Haigh, der udover at være en fantastisk forfatter også er et rart menneske. Jeg glæder mig til at gense hende, og sidste stop på turen er så Minneapolis, hvor mit forlag hører hjemme. Jeg ser frem til at besøge dem i den tjekkede gamle fabriksbygning, de bor i – og til at gense byen, som er grundlæggende cool og fuld af udvandrede vikinger. Det er sjovt, spændende, varmt – og hårdt – at være på turne i USA. Det kræver fokus, så jeg deaktiverer mig fra Facebook, mens jeg er af sted. Vil man følge med i lanceringen undervejs, kan man gøre det på Instagram og Twitter. Vi ses!

Ingen kommentarer.

Interview i Yale Literary Magazine

2. juni, 2018 af Dorthe Nors
Kommentér

Har haft æren af at blive interviewet af det legendariske amerikanske universitet Yale’s litteraturmagasin. I kan læse resultatet HER

Ingen kommentarer.

“Spejl, skulder, blink” på ugens anbefalingsliste i NEW YORK TIMES

1. juni, 2018 af Dorthe Nors
Kommentér

New York Times er gaven, der bliver ved med at give. Hver uge anbefales ti bøger i avisen på den såkaldte “editor’s choice list”, og Spejl, skulder, blink er kommet på ugens liste. Det er så sejt. Is til middag, vin til aften.

I kan læse listen her

I kan læse New York Times’ fulde anmeldelse af bogen her

Ingen kommentarer.

Fantastisk anmeldelse i The New York Times

25. maj, 2018 af Dorthe Nors
Kommentér

Jeg har prøvet at få en anmeldelse i The New York Times før, og det er en helt særlig følelse, men jeg har aldrig prøvet at få sådan en stor, dyb og klar læsning af mit forfatterskab, som jeg den anden dag fik i avisens anmeldelse af Spejl, skulder, blink. Det er avisens stjerneanmelder Parul Sehgal, der har anmeldt, hun gør det dybt, klarøjet, positivt, og jeg har haft svært ved at få vredet smilet af ansigtet lige siden. Bogen udkommer i USA d. 5. juni. Nu bliver det spændende at se, hvad der sker fremadrettet. Jeg holder vejret (og nyder solen).

I kan læse anmeldelsen i sin helhed HER

2 kommentarer

USA på vej

17. maj, 2018 af Dorthe Nors
Kommentér

Nu varer det ikke længe, inden det går løs i USA, og det glæder jeg mig til. Alt lover godt, og vi er ved at arrangere turne i juni. Oven for ser I et billede, som Graywolf Press’ Karen Gu har taget. Forlaget har specialiseret sig i æstetiske og farvekoordinerede Instagram-billeder af deres bøger. Denne her synes jeg er virkelig flot. Derudover er der meget arbejde at se til med udgivelsen af paperback-versionen af Spejl, skulder, blink i Storbritannien. I morgen skal jeg  i BBCradio4 (fra et dansk studie) og fortælle om hundredårsfødselaren Ingmar Bergmans Laterna Magica. Jeg har læst bogen mange gange, men sidder alligevel i haven og genopfrisker den under kastanjetræet. Så meget jeg kan nå inden i morgen, altså. Derudover har jeg haft et essay i The Guardians “Europe Now”-serie (se under bibliografier). Der er endnu et essay på vej i The Guardian, og så er der et efterord, som venter til en Gyldendal-udgivelse, korrekturlæsning af ny bog, Københavner-tur, fotograferinger og så videre, og så videre.  Jeg har travlt med spændende ting, og I kan følge med her, når I har lyst, mens jeg i mellemtiden hopper af og på Facebook for at få arbejdsro.

Ingen kommentarer.

Canadian Broadcast Company, “Writers & Company”

7. maj, 2018 af Dorthe Nors
Kommentér

Sammen med forfatterne Karl Ove Knausgaard, Hallgrímur Helgason og Hans Rosenfeld har jeg deltaget i canadisk radios bogprogram “Writers & Company”s serie “Darkness and Light: The Nordic Imagination”. Man kan lytte til programmet her.

Ingen kommentarer.

Publisher’s Weekly

24. april, 2018 af Dorthe Nors
Kommentér

Det yderst vigtige amerikanske bogbrancheorgan PUBLISHER’S WEEKLY har nu anmeldt “Spejl, skulder, blink” og de elsker den. Pyyyyha. De konkluderer følgende:

“Astute and contemplative. . . . Out of this subtle emotional drama, Nors brings to life Sonja’s everyday trials and lacerating self-doubt. . . . Nors conjures a gently fraught reality in prose that evokes a life paused halfway between nostalgia for the past and hope for the future.”Publishers Weekly

Hele anmeldelsen kan læses HER

Bogen udkommer i USA d. 5. juni på forlaget Graywolf Press.

Ingen kommentarer.

Bøger&Jazz podcast på P8

14. april, 2018 af Dorthe Nors
Kommentér

For en måneds tid siden var jeg på besøg hos den kloge og jazzede forfatter Christina Englund i et radiostudie ude på DR. I øjeblikket laver Christina litterære jazz-podcasts med danske forfattere som Suzanne Brøgger, Jesper Stein, Lone Hørslev, Kim Fupz, Thomas Krogsgaard, Nicolaj Zeuthen, Line Knutzon og andre spændende stemmer i dansk litteratur. Jeg er ydmygt beæret over at få lov at være med. I dag blev min samtale med Christina lagt ud på dr.dk. Efter sommerferien sendes udsendelserne som flow radio på P8 jazz, men kan man ikke vente så længe, så frigives der et nyt podcast hver lørdag. Det er godt!

Lyt med her

Ingen kommentarer.

Det går godt i Holland

31. marts, 2018 af Dorthe Nors
Kommentér

Dette bliver et lille opslag om en stor glæde nemligt, at det går rigtig godt for Spejl, skulder, blink i Holland. De store dagblade har anmeldt ovenud positivt. Stjerneregn og masser af opmuntrende håndtegn til Sonja. Det lover godt forud for maj, hvor jeg rejser til Amsterdam, Den Haag og Brussels for at møde hollandske læsere og optræde med de norske forfattere Gunhild Øyehaug og Johan Harstad.

Hep Holland og God Påske.

Ingen kommentarer.